Menü

SZTE TTIK Informatikai Intézet

Intézetünk 1990-ben alakult Informatikai Tanszékcsoport néven a Szegedi Tudományegyetem, Természettudományi és Informatikai Karának részeként. Alapfeladatunk a modern informatikai és számítástudományi ismeretek oktatása, valamint a tudományos életben és innovatív fejlesztésekben való aktív részvétel.

Tekintettel a korszerű informatikai ismeretek iránti általános igényre képzési programjainkban számos hallgató találta meg helyét alap-, és mesterszakos, illetve osztatlan képzésinkben:

Hallgatóink számára számos lehetőség nyílik az utazásra, munkára, és kutatásra is. Lehetőség szerint támogatjuk a hallgatók külföldi részképzését. Ennek érdekében külföldi partnerekkel tartunk fent kapcsolatot közös projektek útján, aminek eredményeképpen számos hallgatónk élhetett külföldi részképzésben. Természetesen a hallgatóink bekapcsolódhatnak a tanszékeken folyó kutatásokba is. Ennek eredményeként hallgatóink a mai napig is számos színvonalas kutatási eredményt mutattak be a rendszeresen rendezett Helyi, és Országos Tudományos Diákköri Konferenciákon

A diploma megszerzése után a kutatás iránt érdeklődő hallgatóknak az Informatika Doktori Iskolánk és oktatóink adnak számos érdekes kutatási témát 2002 óta.

A SZTE Természettudományi és Informatika Karán számos további szakon biztosítunk informatikai alapképzést.

2019. őszén két új képzést indít az intézetünk:

​​Munkánkban az oktatás mellett számos intézményi, és ipari partnerrel állunk kapcsolatban kutatás-fejlesztési és innovációs projektek megvalósításában is.

Résztvevők

Csapatnév Egyetem / főiskola
63
MértisvagyunkMSc-n Szegedi Tudományegyetem
62
eyymy Debreceni Egyetem
61
IGEN.. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
60
AMG Sapientia Erdélyi Tudományegyetem
59
import devnull Eötvös Loránd Tudományegyetem
58
Egy szoknya két nadrág Sapientia Erdélyi Tudományegyetem

Weboldalunkon cookie-kat használunk a felhasználói élmények javítása, és az azonosítás érdekében, további információk az adatvédelmi nyilatkozatban.Elfogadom